Vakbladvoor sociale professionals
en het sociale domein

Aanbestedingsgekte: je kunt ook weigeren

Daar zullen ze toch raar van opgekeken hebben in Noordholland: 25 gemeenten staken de koppen bij elkaar om gezamenlijk de zwaardere jeugdhulp in te kopen via een aanbestedingsprocedure. Jammer dat er geen jeugdzorgorganisatie op wilde inschrijven.
Aanbestedingsgekte: je kunt ook weigeren

Gemeenten voeren hun pakket van eisen op en willen tegelijkertijd minder kosten maken voor de inkoop van jeugdzorg. Dat betekent dat jeugdzorgorganisaties onder hun eigen kostprijs moeten gaan werken, wat natuurlijk niet gaat lukken. Bij de aanbesteding in Noord-Holland voor jeugdbescherming en reclassering is er daarom geen enkele intekening gekomen vanuit de zorgaanbieders, Willam Schrikker Stichting en de Jeugdreclassering van het Leger des Heils. Dit bizarre aanbestedingstraject kent veel verliezers: met name de ruim 450 jongeren die onder de hoede staan van deze voorzieningen vallen tussen wal en schip.

De decentrale aanbesteding van jeugdzorg is een totale ramp: Iedere aanbesteder volgt zijn eigen weg en formuleert eisen die in een andere regio niet spelen. De administratieve kosten en tijdverspilling die met de aanbestedingstrajecten gemoeid zijn drukken extra op de buidgetten voor jeugdzorg, voor de kinderen die het nodig hebben. 

 

 

 Naar homepageReacties op dit artikel:


- Nog geen reacties

Uw reactie, mening:
Vul het volgende veld niet in:
Naam:
Email:
Bericht:

Uw reactie is niet anoniem. Uw IP adres zal worden opgeslagen.