Vakbladvoor sociale professionals
en het sociale domein

Aanbesteding in Utrecht

Het zijn roerige tijden in het lokaal domein. Gemeenten maken steeds vaker gebruik van aanbestedingstrajecten waarbij zorg- en welzijnsinstellingen opnieuw offertes moeten uitbrengen om hun werk voort te kunnen zetten. In Utrecht betekende dat dat vijf organisaties hun inschrijving bij de Kamer van Koophandel ingaande 2019 kunnen schrappen.
Aanbesteding in Utrecht

 

De selectie vond plaats tijdens tenders voor het sociaal domein die de gemeente uitschreef. Nieuwkomer DOCK zal het werk van sociaal makelaars gaan doen. DOCK geeft aan dat de uitvoerende medewerkers die nu bij de huidige organisaties in de stad werken, mee kunnen naar DOCK. De huidige organisaties stichting Lokalis, stichting Buurtteams Sociaal Utrecht en Stichting U Centraal blijven actief in Utrecht. 

Wijkgerichte informatie 

Stichting U Centraal blijft uitvoerder van taken voor ‘informatievoorziening, advies en onafhankelijke cliëntondersteuning’. Dit omvat onder andere stedelijke- en wijkgerichte informatievoorziening in samenwerking met bewonersintitiatieven, het sociaal raadsliedenwerk en schuldhulpverlening.

Sociaal makelaar
Het sociaal makelaarschap gaat van vijf bestaande organisaties (DoenjaMe’kaarVooruitWelzaam en Wijk&CO) over naar stichting DOCK.  DOCK geeft aan dat ze de uitvoerende medewerkers van de huidige organisaties wil overnemen. De gemeente Utrecht stelt dat daardoor de continuïteit in de uitvoering en behoud van bestaande netwerken gegarandeerd is. DOCK is al actief in Rotterdam, Amsterdam en Haarlem en kwam als beste uit de bus op punten als visie, methodische aanpak en daadkracht.Naar homepageReacties op dit artikel:


- Nog geen reacties

Uw reactie, mening:
Vul het volgende veld niet in:
Naam:
Email:
Bericht:

Uw reactie is niet anoniem. Uw IP adres zal worden opgeslagen.