Vakbladvoor sociale professionals
en het sociale domein

12e Jaarcongres LVB | 14 september

Nederland telt ongeveer 2,3 miljoen mensen met zwakbegaafdheid (IQ tussen de 70 en 85). Wanneer er ernstige problemen zijn met sociale redzaamheid worden zij licht verstandelijk beperkt genoemd. De problematiek van deze kinderen, jongeren en volwassenen wordt steeds complexer. De problemen zijn lastig te herkennen en beoordelen en omdat mensen met een LVB zichzelf vaak overschatten en niet willen onderdoen voor anderen, hebben ze de neiging zorg en ondersteuning te mijden.
12e Jaarcongres LVB | 14 september

Ook de omgeving overschat deze groep dikwijls, met als gevolg dat mensen met een LVB worden overvraagd. Gevolg is dat er nog meer problemen en frustraties ontstaan die uiteindelijk tot gedrags- of verslavingsproblemen of zelfs tot criminaliteit kunnen leiden. Hoe krijg je als hulpverlener inzicht in deze complexe problematiek? Op welke wijze begeleid en behandel je mensen met een LVB die met deze problemen te kampen hebben? Ook de komende editie van Jaarcongres LVB brengt ervaring, kennis en inzicht van de mogelijkheden bij elkaar voor betere hulpverlening aan deze kwetsbare groep.

Het programma staat voor je klaar!

Op www.lvbcongres.nl presenteren wij je het programma voor het 12e Jaarcongres LVB dat op dinsdag 14 september door Logacom wordt georganiseerd. Op het programma staan: 

  • Drs. J.A.A. (Jessica) Vervoort-Schel met de lezing Wat heb je meegemaakt? over ingrijpende jeugdervaringen bij jongeren met LVB
  • Drs. Martijn Vos en Gijs Cuppen met de presentatie 'Behandeling in beeld: meer grip en begrip voor de cliënt’
  • Dr. Svenja Büttner met Iedereen mag meedoen met (social) media! waarin zij 2 onderzoeksprojecten van het lectoraat Jeugd & Media presenteert
  • Coki Janssen en een uitvoerende reclasseringswerker over DJI en de LVB-populatie
  • Tobias Nieveld maakt je in drie kwartier LVB expert door je te laten ervaren/inzien wat LVB is.
  • Mathijs Zwinkels over hoe decriminalisering bij mensen met een LVB

Dagvoorzitter bij dit congres is Mathijs Zwinkels. Op de pagina programma vind je voor een timetable van de dag met een toelichting op de verschillende lezingen. Het plenaire programma wordt dit congres uitgevoerd in Postillion Convention Centre Amsterdam. Als deelnemer kunt u fysiek aanwezig zijn, maar u kunt er ook voor kiezen om online deel te nemen. Meer informatie over het programma en voorwaarden kunt u nalezen op de website. www.lvbcongres.nl.

Korting voor Early Birds
Op inschrijvingen die nu gedaan worden is een Early bird korting van 29 euro van toepassing. Early Bird betalen €240,- excl btw per persoon voor online deelname en €266,- excl btw per persoon voor fysieke deelname op locatie. Deze €29,- korting op de deelnameprijs en is geldig op aanmeldingen die vóór 27 augustus 2021 online worden voltooid. Reguliere tarieven zijn €295,00 voor deelname op locatie en €269,00 voor online deelname.

Lees verder of meld je aan!

 Naar homepage