Vakbladvoor sociale professionals
en het sociale domein

100ste SoziO opgeluisterd met minisymposium

De presentatie van het 100ste nummer van SoziO is vrijdag 17 juni opgeluisterd met een minisymposium. "De hulpverlener van de toekomst", was het thema van de bijeenkomst.

Sfeervolle locatie: de Gertrudiskapel in Utrecht.

Laurens Waling, senior-adviseur bij Alares, hield een inleiding over de veranderende rol van hulpverleners door de komst van de sociale media. Klik hier voor de presentatie. Daarna presenteerden Arjan van Dam (arbeids- en organisatiepsycholoog en directeur van trainingsbureau Fidare) en Levi van Dam (hoofd afdeling gezinsbehandeling Zandbergen) de resultaten van het online onderzoek naar de begeleidingsstijl van hulpverleners.

Debat
Na de pauze discussieerde het panel met de circa zestig deelnemers over 4 stellingen. In het panel zaten Lia van Doorn (lector innovatieve maatschappelijke dienstverlening van de Hogeschool Utrecht), Levi van Dam (zie boven), Olga Doornbos (coördinator minor jeugd en gezin, Hogeschool Windesheim) en Marc Räkers (Stichting Eigen Kracht, Hogeschool van Amsterdam).

Foto's
Na de presentatie van het 100ste nummer, werd de bijeenkomst informeel voortgezet. Klik hier voor de foto's van de bijeenkomstNaar homepageRelevante categorieën:

SPH |