Vakblad voor sociaal professionals
en het sociaal domein

Website houdt doden levend

Vanaf vandaag is de wereld een social media website rijker. Remembr. is een online community waar je herinneringen aan overleden dierbaren deelt. Het initiatief speelt in op de steeds grotere behoefte om social media te gebruiken als herdenkingsplek.
Website houdt doden levend

Remembr. was al een tijdje beschikbaar in besloten kring. Eén van de gebruikers laat weten: ‘Mijn vader is een paar jaar geleden overleden. Eén van mijn zussen heeft een herinneringspagina gemaakt op Remembr. en sindsdien hebben we bijna dagelijks contact via de pagina. Allerlei foto’s en filmpjes van mijn vader en ons gezin komen voorbij die ik nog niet eerder heb gezien. Iedereen schrijft zijn herinneringen erbij en reageert weer op elkaars berichten. Het is een levendige pagina geworden en onze familieband is hierdoor weer aangetrokken. En het leuke is dat ook mijn zus uit Australië mee kan doen.'

 

Op www.remembr.com maak je gratis in een paar stappen een pagina aan en nodig je, via e-mail of Facebook, mensen uit om herinneringen te delen. Je pagina krijgt een eigen webadres en een QR-code die je in een rouwadvertentie of op een grafmonument kunt plaatsen. Je bepaalt zelf of de pagina openbaar is of alleen via een persoonlijke uitnodiging bezocht kan worden. Remembr. is te gebruiken in het Nederlands en Engels. In de toekomst zullen daar nog meer talen bijkomen.

 

Bron: Remembr.com



Naar homepage



Relevante categorieën: