Vakblad voor sociaal professionals
en het sociaal domein

Vacature: Jeugdconsulent

Als de jeugd de toekomst heeft moet je er ook goed voor zorgen. Wil jij als jeugdconsulent jeugdigen perspectief bieden? Dan zijn wij in Culemborg op zoek naar jou. Iedereen die in Culemborg woont, krijgt volop gelegenheid om zich in een positief (opgroei-)klimaat te ontwikkelen tot een veerkrachtige inwoner. We willen dat jeugdigen kunnen meedoen en zich verbonden voelen met onze stad.
Vacature: Jeugdconsulent

Culemborg │ 28-36 uur per week │ HBO│ max. € 4.537,- (functieschaal 9)


Wat wordt je team?

In het sociale domein werken wij nauw samen met onze partners en staan de inwoners centraal. Je komt terecht in het Sociaal Team Culemborg. Dat is een in april 2023 gestart samenwerkingsverband tussen de Gemeente Culemborg, Elk Welzijn, MEE en Santé Partners. In het team komt expertise op het gebied van Jeugd, Wmo, Welzijn, Financiële ondersteuning, Maatschappelijk werk en Zorg samen.

Wat ga je doen als consulent jeugd?

  • Je behandelt meldingen en hulpvragen met betrekking tot de zorg/ondersteuning voor kinderen tot 18 jaar en multiproblem gezinnen;
  • Je voert gesprekken, onderzoekt de situatie en vormt een beeld van de mogelijkheden en beperkingen van het kind en het gezin;
  • Je schakelt zo nodig derden in en werkt nauw met ze samen, zoals de zorgaanbieder, school, jeugdbescherming en het sociaal netwerk;
  • Je schrijft een ondersteuningsplan, geeft een beschikking af of verwerkt een jeugdbepaling;
  • Je adviseert en motiveert kinderen, ouders, scholen en zorgaanbieders over hulpverlening en het proces;
  • Je werkt oplossingsgericht samen en kent hiervoor methodieken;
  • Je hebt in je werk ervaring met het thema kindermishandeling en je bent gewend te werken met bv Signs of Safety;
  • Je bent casemanager van de ingezette hulpverlening en pakt daarin een actieve rol met betrekking tot opschalen, afschalen en evalueren;
  • Je geeft beleidsadviseurs praktische adviezen op het gebied van jeugdhulp en denkt mee met projecten;
  • Je houdt dossiers bij en adviseert over verbetering van de digitale administratie.

Wie ben jij?

Je hebt een relevante Hbo-opleiding afgerond, zoals SPH, Social Work of Pedagogiek. Daarnaast heb je ervaring in een soortgelijke functie en kennis van relevante wet- en regelgeving, zoals de Jeugdwet. Ook ben je SKJ geregistreerd of kan je dat proces binnen korte termijn doorlopen. Ervaring met het systeem Suite Sociale Regie is een voorwaarde.

Jij beschikt over goede gespreksvaardigheden en je bent analytisch sterk. Jij bent in staat om je werk goed te organiseren, waardoor je snel schakelt en reageert op onverwachte situaties. Je hebt kennis en ervaring in crisissituaties en weet welke interventies je daarin kunt toepassen. Bovendien kan je samenwerken met verschillende partijen en ben je in staat om tot een besluit te komen in afstemming met je collega’s. Verder kan jij je keuzes motiveren en heb je een dienstverlenende houding. 

Wat bieden wij jou?

Tegenover deze boeiende baan staat een prettige werkomgeving in een leuk team. Afhankelijk van je opleiding en ervaring bieden we een salaris van maximaal € 4.537,- (functieschaal 9) bij een 36-urige werkweek. Daarnaast ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van circa 17% van je bruto salaris. Het IKB kun je vrij inzetten voor het kopen van extra verlof, aanvulling op het salaris etc. Je krijgt een laptop en telefoon van het werk.

We bieden een tijdelijk dienstverband van 1 jaar. Als dat aan beide kanten goed bevalt, zetten we het om naar een vast dienstverband.

Wie zijn wij?

Culemborg is een mooie historische stad in beweging. We zoeken met elkaar naar nieuwe wegen in de omgang met inwoners, in de omgang met onze partners en in de omgang met elkaar. Dat doen we op het sociale en op het ruimtelijke vlak. Voor meer informatie, bekijk het filmpje ‘Werken in Culemborg’ (2 minuten) op de site van Gemeente Culemborg (https://player.vimeo.com/video/316246079).  

 

Wil je solliciteren?

Solliciteren kan tot en met 5 oktober 2023. Je motivatiebrief en CV zien we graag tegemoet. Klik hier om te solliciteren.

 

Wil je meer informatie?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Paul Georgiades (teamleider a.i.) 06-46362712

 

De gemeente Culemborg wil een organisatie zijn waar iedereen ertoe doet en waar mensen zich welkom voelen. We vinden het belangrijk dat we medewerkers met veel verschillende leeftijden, kwaliteiten en achtergronden in onze teams hebben. Met al deze verschillende perspectieven kunnen we ons werk beter doen en sluiten we aan bij de ontwikkelingen in de samenleving. Herken je je in bovenstaand profiel en ben jij enthousiast over de functie? Voel je dan uitgenodigd om te solliciteren.

 

Acquisitie door recruitmentbureaus en zzp’ers: we waarderen je enthousiasme en dat je met ons wil meezoeken. We vullen deze functie echter zelf in. In andere gevallen zal de vacature worden gepubliceerd op www.bvowb.nl/inhuurdesk (DAS).


Trefwoorden: Jeugdbescherming, Consulent Jeugd, Sociaal Domein, Jeugdwet, SPH, Social Work, Pedagogiek, SKJ



Naar homepage