Vakblad voor sociaal professionals
en het sociaal domein

Start Lectoraat Opvoeden in het Publieke Domein Hogeschool Zuyd

Goos Cardol is 1 april 2011 gestart als bijzonder lector Opvoeden in het publieke domein bij Hogeschool Zuyd.

De provincie Limburg is initiatiefnemer voor het lectoraat. Daarbij spelen een aantal actuele thema’s een rol: de herziening van het jeugdzorgstelsel, nieuwe wetgeving en effectieve jeugdzorg - dichtbij de cliënt, op maat en efficiënt.  

Versterken krachten van ouders en kinderen
Het lectoraat richt zich op het versterken van krachten van ouders en kinderen in hun eigen omgeving door middel van bewustwording, onderzoek en uitvoering naar methoden die er toe bijdragen dat ouders binnen hun eigen omgeving (zo veel als mogelijk) de opvoeding van kinderen gestalte kunnen geven.

Verbinding
Het lectoraat beoogt een sterke verbinding te leggen tussen onderwijs, wetenschap en uitvoering, midden in de Limburgse samenleving te staan en adequaat in te spelen op alle veranderingen die momenteel doorgevoerd worden en die in de toekomst nog gerealiseerd zullen gaan worden.

Omgevingsbewust
De jeugdzorgprofessionals die verantwoordelijkheden bij ouders kunnen laten en de sociale context van het gezin als een belangrijk middel zien om krachten van opvoeders te kunnen versterken. Om hieraan uitvoering te kunnen geven is de jeugdzorgprofessional  zich bewust van de effecten van zijn handelen, vaardig, omgevingsbewust en heeft hij kennis van methoden om de hulp zo kort en efficiënt mogelijk te laten zijn. Ook op deze aspecten zal het lectoraat zich richten, aldus het persbericht van Hogeschool Zuyd.

Combineren
Goos Cardol zal zijn werkzaamheden combineren met zijn baan bij de Raad voor Kinderbescherming te Utrecht. Naast  een onderwijskundige en sociaal agogische opleiding studeerde Goos rechtswetenschappen. In 2005 heeft hij zijn promotie bij de Universiteit van Tilburg afgerond.

Bron: Hogeschool Zuyd



Naar homepage



Relevante categorieën: