Vakblad voor sociaal professionals
en het sociaal domein

Sozio tipt: De slag om de Wallen

Amsterdam maakt schoon schip op de Wallen. De gemeente wil criminelen aanpakken, de vrouwenhandel uitbannen en minder prostitutie in het hart van de hoofdstad.
Sozio tipt: De slag om de Wallen

Amsterdam maakt schoon schip op de Wallen. De gemeente wil criminelen aanpakken, de vrouwenhandel uitbannen en minder prostitutie in het hart van de hoofdstad. Brandpunt Reporter onderzoekt of de vrouwenhandel in de rosse buurt met succes bestreden wordt.

 

Criminaliteit
Het beroemde red light district zou in handen zijn gevallen van de georganiseerde misdaad. Een paar jaar geleden zei Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher: 'Onder elke steen die we optillen, zit ongedierte'. Drugsbendes, witwassers en vrouwenhandelaren maakten, volgens hem, de dienst uit op de Wallen. De gemeente besloot daarop een grote schoonmaak te houden.  

 

Tweedelige serie
In de tweeluik onderzoekt Brandpunt Reporter of de maatregelen resultaat op hebben geleverd. Het doel van de gemeente was het aantal prostitutieramen in het oude centrum verminderen en een einde te maken aan vrouwenhandel en witwassen van geld op de Wallen. De aanpak heeft tientallen miljoenen euro's gekost. Maar is het project in de rosse buurt gelukt?

 

KRO, 32 minuten

 

De slag om de Wallen is te zien op uitzendinggemist en werd uitgezonden op 3 april 2014. 

 



Naar homepage