Vakblad voor sociaal professionals
en het sociaal domein

Kwikstart: nieuwe app voor jongeren die hulpverlening verlaten

De stichting Kinderperspectief heeft een gratis app en website ontwikkeld voor jongeren tussen de 16 en 23 jaar waarin alle zaken die geregeld moeten worden op een rijtje staan: Kwikstart.
Kwikstart: nieuwe app voor jongeren die hulpverlening verlaten

Jongeren uit de jeugdzorg hebben recht op basishulp tot 18 jaar. Daarna moeten ze vaak zo snel mogelijk op kamers of ander onderdak vinden. Zij hebben meestal weinig tot geen contact meer met hun ouders en binnen de hulpverlening wisselt hun contactpersoon (hulpverlener, voogd) regelmatig. Een woning zoeken, rekeningen betalen, jezelf verzekeren.   


Jongeren uit de jeugdzorg moeten met het bereiken van de 18-jarige leeftijd vaak zo snel mogelijk de jeugdzorginstelling verlaten en hun eigen “boontjes doppen”. Van een plek met toezicht naar complete zelfstandigheid.  

 

De smartphone is tegenwoordig in de levens van veel jongeren een stabiele factor. Ze zijn vaak 24 uur per dag online. Jongeren zelf bedachten het idee voor Kwikstart, een app waarin je informatie kunt vinden over alles wat er op je afkomt. Tevens is een handige to-do-list toegevoegd waarop jongeren kunnen afvinken wat zij al hebben gedaan.  

 

Projectleider Harriëtte Knigge: ‘Middels de app hopen we dat jongeren zelf beter weten waar ze aan toe zijn en wat ze moeten regelen. Dat hun zelfstandigheid bevorderd wordt. Voor alle jongeren en wellicht ook hun ouders kan deze app (en bijbehorende website kwikstart.nl) een goede check zijn of alles geregeld is.’

Kwikstart voor Android en Iphone is te downloaden in de Google play (Android) & Apple store.
Facebookpagina.
Twitter: @KwikstartApp

 

Stichting Kinderperspectief komt op voor kinderen en jongeren in Nederland en in Zuidoost-Europa die onder moeilijke omstandigheden opgroeien.


Meer nieuwsberichten over apps:

Studeercoach: app over autisme.

Nieuwe app bevordert participatie en inclusie

Smartphone-app voorspelt depressies

App helpt lvb-jongeren bij lastige keuzes



Naar homepage



Relevante categorieën: