Vakbladvoor sociale professionals
en het sociale domein

Gronings wijkteam opgesloten door jongeren

Een overleg tussen het wijkteam, de wijkagent en enkele jongeren in Hoogkerk (provincie Groningen) is in augustus uit de hand gelopen. De jongeren sloten medewerkers van gemeente en politie op.
Gronings wijkteam opgesloten door jongeren


De partijen gingen met elkaar in gesprek over de overlast die de jongeren in het verleden veroorzaakten bij de Ruskenveense Plas in Hoogkerk. Om nog onduidelijke reden verliet de groep jongeren boos het gesprek en legde een ketting om het hek dat rondom het gebouw staat waar het overleg plaatsvond.

Afspraken maken
'Het doel was om afspraken te maken over het voorkomen van overlast,' vertelde de woordvoerder van de gemeente Groningen in het Dagblad van het Noorden. 'Tijdens het gesprek liepen ze uit onvrede weg en hebben toen een slot rondom het hek gelegd.' De ketting werd door de politie doorgeknipt. Er zijn dus geen afspraken gemaakt tijdens het overleg. De woordvoerder van de gemeente ziet ook geen heil in een nieuw overleg, maar hoopt toch op medewerking van de jongeren. Het wijkteam, WIJ Hoogkerk, wilde niet reageren op de gebeurtenis en verwees door naar de gemeentewoordvoerder.

Jongeren
Een woordvoerder van de jongeren laat weten dat zij in hun ogen valselijk werden beschuldigd van vandalisme. 'Het was een andere club die die vernielingen aanrichtte, maar wij kregen weer de schuld. Er is ons al zolang zoveel beloofd, maar waar kunnen we nu nog op hopen?' Hij zegt uit 'kwaadheid' met de overige jongeren het gebouw te zijn uitgestormd, waarna hij de medewerkers van de gemeente en politie opsloot.
Bron: Dagblad van het NoordenNaar homepageReacties op dit artikel:


- Nog geen reacties

Uw reactie, mening:
Vul het volgende veld niet in:
Naam:
Email:
Bericht:

Uw reactie is niet anoniem. Uw IP adres zal worden opgeslagen.