Vakbladvoor sociale professionals
en het sociale domein

Venray gaat er vroeg op af

De gemeente Venray wil voorkomen dat inwoners diep in de schulden terecht komen. Daarom is de gemeente samen met Wonen Limburg en welzijnsorganisatie Synthese het project ‘Vroeg eropaf’ gestart.
Venray gaat er vroeg op af

 

Bij de eerste signalen wordt meteen actie ondernomen en gaan medewerkers van het wijkteam op huisbezoek. Heeft een inwoner twee maanden huurachterstand, dan trekt Wonen Limburg aan de bel bij de gemeente. Via een speciaal ingericht meldingssysteem wordt het signaal opgepakt en gaat een medewerker van het wijkteam op huisbezoek. Dit is een schulddienstverlener of maatschappelijk werker. Samen wordt gekeken hoe de inwoner de geldzaken weer op orde kan krijgen en hoe verdere financiële problemen voorkomen kunnen worden.

Getrainde medewerkers
'Hiermee vergroten we de financiële en sociale zelfredzaamheid van inwoners én voorkomen we maatschappelijke uitval,' zegt wethouder Anne Thielen. De medewerkers van het wijkteam die de huisbezoeken afleggen, zijn getraind en weten hoe ze inwoners kunnen helpen bij de financiële problemen. Op basis van de persoonlijke situatie kijken ze welke ondersteuning het beste past en welke andere hulpverleners betrokken kunnen worden.

Samenwerking
Met dit project bouwt de gemeente voort op de geïntensiveerde samenwerking tussen de gemeentelijke schulddienstverlening en de maatschappelijk werkers van Synthese. Vanaf 1 januari 2019 sluiten meer organisaties aan bij het project Vroeg eropaf. Zo zijn er al afspraken gemaakt met energieleveranciers, zorgverzekeraars en waterbedrijf WML.
Bron: www.venray.nlNaar homepageReacties op dit artikel:


- Nog geen reacties

Uw reactie, mening:
Vul het volgende veld niet in:
Naam:
Email:
Bericht:
Om spam tegen te gaan dient u het onderstaande hokje aan te vinken en moet u mogelijk een vraag beantwoorden.

Uw reactie is niet anoniem. Uw IP adres zal worden opgeslagen.