Vakbladvoor sociale professionals
en het sociale domein

Actualiteitencongres schuldhulpverlening 25 september 2018

Het Actualiteitencongres Schuldhulpverlening stelt u in één dag op de hoogte van de meest actuele juridische ontwikkelingen in de wereld van de schuldenproblematiek. Ook als u niet juridisch geschoold bent. Met o.a. Nadja Jungmann, lector ‘Schulden & Incasso’, Hogeschool Utrecht.

Actualiteitencongres schuldhulpverlening 25 september 2018

25 september 2018, Hotel van der Valk Utrecht

De complexiteit van hulpvragen bij de schuldhulpverlening neemt steeds verder toe. Ingewikkelde problemen vragen om hulpverleners, beleids- en juridisch adviseurs/medewerkers die daar ook mee om kunnen gaan. Overziet u nog alle mogelijkheden die het recht u biedt om schuldsituaties op te lossen of in ieder geval niet verder uit de hand te laten lopen? Het Actualiteitencongres Schuldhulpverlening stelt u in één dag op de hoogte van de meest actuele juridische ontwikkelingen (en jurisprudentie) in de wereld van de schuldenproblematiek. Ook/juist als u niet juridisch geschoold bent, is dit congres ideaal om juridische ontwikkelingen te vertalen naar uw dagelijkse praktijk zoals bijvoorbeeld:

  • Hoe gaat u als gemeente om met het adviesrecht in de gerechtelijke procedure rondom schuldenbewind?
  • Hoe zit het precies met erfrecht, echtscheiding en fraudevorderingen en schulden? Bescherming persoonsgegevens en vroegsignalering; gaat dat wel samen?
  • Aan welke (wettelijke) regels moet een bewindvoerder zich houden

Pilot Beschermingsbewind Gemeente Tilburg en de Rechtbank Zeeland-West-Brabant
Met de pilot, die loopt van 1 maart tot 1 oktober 2018, maken Tilburg en de rechtbank Zeeland-West-Brabant werk van het plan uit het regeerakkoord om gemeenten adviesrecht te geven bij de gerechtelijke procedure rondom beschermingsbewind. De gemeente doet eerst een aanbod voor budgetbeheer, eventueel in combinatie met de gemeentelijke schuldhulpverlening of de inzet van vrijwilligers van de Thuisadministratie, voordat er een verzoek tot onderbewindstelling wordt ingediend. Hoor tijdens het congres de eerste ervaringen.
 Naar homepageReacties op dit artikel:


- Nog geen reacties

Uw reactie, mening:
Vul het volgende veld niet in:
Naam:
Email:
Bericht:
Om spam tegen te gaan dient u het onderstaande hokje aan te vinken en moet u mogelijk een vraag beantwoorden.

Uw reactie is niet anoniem. Uw IP adres zal worden opgeslagen.