Vakbladvoor sociale professionals
en het sociale domein

'Iedereen heeft recht op psychische zorg'

Iedereen heeft recht op psychische zorg en dat geldt ook voor mensen met een asielstatus. Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) zegt dat in reactie op een studie van het Sociaal en Cultureel Planbureau. Daaruit blijkt veel Syrische vluchtelingen met een verblijfstatus psychische problemen hebben.
'Iedereen heeft recht op psychische zorg'

 

Door de sterke instroom van vluchtelingen in de periode 2014-2016 moest Nederland opvang organiseren, maar ook een goede asielprocedure en huisvesting regelen. Nu de instroom is afgenomen, is het vraagstuk verschoven van opvang en huisvesting naar integratie.

3200 Syriërs
De studie Syriërs in Nederland geeft een beeld van de Syrische statushouders die de afgelopen jaren in Nederland zijn komen wonen. Er is informatie verzameld over hoe lang zij in opvanglocaties hebben gewoond, wat ze hiervan vonden en in hoeverre Syriërs bezig zijn met de inburgering, het leren van de Nederlandse taal en hoe goed zij het Nederlands beheersen. Er deden ruim 3200 Syriërs aan mee.

Eventueel aanvullende maatregelen
De Jonge zei het rapport goed te gaan bestuderen en te bekijken of er eventueel aanvullende maatregelen nodig zijn. 'De kern is dat iedereen toegang moet hebben tot psychische zorg. Dat betekent overigens niet dat je dan elk incident kunt voorkomen.'Naar homepageReacties op dit artikel:


- Nog geen reacties

Uw reactie, mening:
Vul het volgende veld niet in:
Naam:
Email:
Bericht:

Uw reactie is niet anoniem. Uw IP adres zal worden opgeslagen.