Vakblad voor sociaal professionals
en het sociaal domein

Agenda

De Boze Leerling

Datum:22 maart, 2019
Locatie:Logavak Utrecht - Joseph Haydnlaan 2A, 3533 AE, Utrecht
Website:https://www.logavak.nl/aanbod/7/211/1238/de-boze-leerling
Beschrijving:Op elke school voor basisonderwijs maar ook in het voortgezet onderwijs komen wij kinderen tegen met een matige zelfcontrole. Kinderen die te snel boos worden, te heftig boos worden of te lang boos blijven. De boze buien of zelf woede-uitbarstingen staan leren en soms zelfs het halen van een diploma in de weg. Deze workshop heeft juist deze leerlingen als onderwerp.

In deze workshop krijgen deelnemers kennis van typen agressie van leerlingen, inzicht in mogelijke oorzaken en behandelen we eigen irritatie en agressie. Deelnemers maken kennis met een bewezen effectieve aanpak van agressie bij leerlingen. Een methode die hen handvatten biedt om de boze leerling te begeleiden. Verder is het mogelijk om zelf te oefenen met behulp van een trainingsacteur/trainingsactrice.

Andere wensen, vragen en eigen casussen kunnen van tevoren via de mail ingestuurd worden aan de trainer.

Bij opgave graag aangeven of deelnemer in het vo of bo werkt om de workshop aan te kunnen passen aan de doelgroep.

Marien Lokerse heeft, als oudbewaarder in een gevangenis en als leraar in het speciaal onderwijs, veel ervaring opgedaan met allerlei vormen van agressie. Sinds een aantal jaren is hij trainer boosheidscontrole in het basisonderwijs voor het CJG in Den Bosch. Daarnaast verzorgt hij agressieregulatie voor leerlingen in het vo en voor volwassenen.