Vakblad voor sociaal professionals
en het sociaal domein

Agenda

Ecologisch Waardenwerk

Datum:06 november, 2018
Locatie:De Moestuin, Laan van Maarschalkerweerd 2, 3585 LJ Utrecht
Website:https://www.waardenwerk.net/waardenwerk-gezellenbijeenkomst--6-november/1028251
Beschrijving:De conditie van onze Aarde staat onder grote druk. Belangrijke ecologische systemen – lucht, water, bodem, biodiversiteit – zijn ernstig aangetast. Overheden, bedrijven en burgers dienen verantwoordelijkheid te nemen voor een duurzamer wereld. Groen moet.

Het moet anders, zo veel is zeker. Maar voor velen van ons is het vraagstuk in al zijn complexiteit te groot. Ernst en omvang kunnen verlammen of ontmoedigen. Wat kunnen we doen? Hoe komt dit grote vraagstuk ons nabij?

Zou een waardenwerk-benadering ons kunnen helpen? Hoe zou ecologisch waardenwerk eruit kunnen zien … ook in ons eigen leven en werk? Hoe kunnen we waardig ecologisch strijden vormgeven? Er zijn steeds meer mensen, organisaties en bedrijven die daar iets van laten zien. Wat valt er van hen te leren?

De inzet van de Waardenwerk Gezellenbijeenkomst Ecologisch Waardenwerk is om deze vraagstukken theoretisch, praktisch en persoonlijk naderbij te brengen. We gaan op zoek naar een werkbare en perspectiefvolle benadering van de duurzaamheidsopgaven. We doen dit in de traditie van Normatieve professionalisering: reflectie op waarden, oog voor complexiteit, verbinding tussen concepten en praktijken, plaats voor levenswijsheid en trage vragen, de noodzaak van waardig strijden en inspiratie door richtinggevende voorbeelden.