Vakblad voor sociaal professionals
en het sociaal domein

Wat is er toch aan de hand met Veilig Thuis?

In elk geval in de regio Noord-Holland-Noord waar de organisatie door de Inspectie Gezondheidszorg onder curatele is geplaatst. In 2015 kon Veilig huis nog melden trots te zijn op hun bereikte doelen; in 2018 ligt dit duidelijk anders met onder meer onaanvaardbaar lange wachttijden.
Wat is er toch aan de hand met Veilig Thuis?

 

Sinds oktober 2017 bestonden bij de inspectie zorgen over de oplopende wachtlijsten bij Veilig Thuis Noord-Holland Noord. In februari 2018 namen deze zorgen toe, omdat toen bleek dat de wachtlijsten verder waren gegroeid. Een plan van aanpak dat de inspectie op 9 maart 2018 ontving, nam deze zorgen niet weg

Verscherpt toezicht
Gezien de terugkerende wachtlijsten en eerdere tekortkomingen bij het inzetten en monitoren van verbetermaatregelen heeft de Inspectie Veilig Thuis N-H N onder verscherpt toezicht gesteld voor een periode van zes maanden.

Vervolg
Voor een zo spoedig mogelijk herstel van het vertrouwen in Veilig Thuis N-H N acht de inspectie het onontbeerlijk dat Veilig Thuis N-H N concrete resultaten boekt. Dit betreft minimaal het zo spoedig mogelijk terugbrengen van de wachtlijsten, maar uiterlijk per 31 augustus 2018, triage van nieuwe meldingen binnen 5 dagen en afronden van nieuwe onderzoeken binnen 10 weken.

De inspectie verwacht dat Veilig Thuis zicht houdt op de veiligheid van casuïstiek op de wachtlijst en belanghebbenden informeert.

Tijdens het verscherpt toezicht volgt de inspectie nauwlettend of Veilig Thuis N-H N de verbetermaatregelen doorvoert en borgt. Daartoe brengt de inspectie aangekondigde en onaangekondigde bezoeken aan Veilig Thuis N-H N.

En zo gaat dat. Lees het nog eens rustig door op deze site.

 



Naar homepage