Vakblad voor sociaal professionals
en het sociaal domein

Hogeschool Utrecht

Een hbo-diploma Social Work halen? Kies uw eigen studietempo en leerroute in de flexibele deeltijdstudie Social Work. Volledig praktijkgericht, met actuele vakkennis en inspirerende docenten. Startmomenten: jaarlijks in september en februari. Meer info en persoonlijk advies? Kijk op www.dtsw.hu.nl

Het sociaal domein heeft de laatste jaren veel veranderingen doorgemaakt en blijft complex en uitdagend. Het werk vraagt daarom om een innovatieve, breed opgeleide, professional die burgers in staat stelt zoveel mogelijk de regie over hun eigen leven te nemen.
Hogeschool Utrecht biedt daartoe sinds 2017 een nieuwe hbo-opleiding in deeltijd: Social Work. Deze biedt een brede basis, met drie specialisatiemogelijkheden of profielen: Welzijn & Samenleving; Jeugd, en Zorg.
Bijzonder aan de nieuwe opleiding is dat studenten hun eigen leertempo en leerroute kunnen bepalen. Uitgangspunt is dat wat de student al weet. Op basis van een uitgebreide intake en studieadvies stelt de opleiding samen met de student een studieplan op dat regelmatig wordt bijgesteld. Zo is de opleiding geschikt voor zowel beginnende als meer ervaren professionals, en sluit optimaal aan op werk- en privéleven. 
De opleiding heeft een vaste lesdag per week in Utrecht. Het leren vindt daarnaast individueel, digitaal én in leerteams plaats, altijd in of met een relatie naar de praktijk. Zo is er veel ruimte voor actuele en toekomstige vraagstukken.
De opleiding heeft twee jaarlijkse startmomenten per studiejaar, namelijk september en februari.

Kijk ook op www.dtsw.hu.nl

 

 



Naar homepage