Vakbladvoor sociale professionals
en het sociale domein

Tweede Kamerleden bij Buurtzorg Jong

Eind januari waren de Tweede Kamerleden Loes Ypma (PvdA) en Joel Voordewind (Christen Unie, foto) op werkbezoek bij Buurtzorg Jong Stichtse Vecht. In deze gemeente is Buurtzorg Jong onderdeel van het sociaal wijkteam.
Tweede Kamerleden bij Buurtzorg Jong

Loes Ypma en Joel Voordewind lieten zich informeren over hoe de jeugdzorg hier is geregeld. In een klein groepje gingen de Tweede Kamerleden op bezoek bij twee gezinnen die hulpverlening krijgen van Buurtzorg Jong. Daar hoorden zij van de gezinnen wat er bij hen speelt en hoe zij de hulpverlening ervaren. Een belangrijk punt voor Buurtzorg jong is een veilige omgeving om in op te groeien. Ypma en Voordewind vroegen wat zij in Den Haag aan de orde kunnen stellen, zodat wijkteams lokaal nog beter aan die veilige omgeving in het gezin kunnen werken.

‘Eerst buurten, dan zorgen’
In Stichtse Vecht is Buurtzorg Jong onderdeel van het sociaal wijkteam en er wordt volop samengewerkt. Dat is praktisch wanneer er bijvoorbeeld problemen zijn op het gebied van financiële administratie, schulden of huisvesting. In zo’n geval wordt een collega hulpverlener uit het sociaal wijkteam erbij betrokken.

Gezinnen en jongeren
Buurtzorg Jong biedt hulp aan gezinnen en jongeren die problemen ervaren of zorgen hebben; denk bijvoorbeeld aan opvoedondersteuning, psychosociale hulpverlening, het versterken van sociale vaardigheden of het helpen van leerkrachten en remedial teachers op de scholen. Buurtzorg Jong ondersteunt kinderen en ouders bij echtscheiding en bij veiligheidsvraagstukken.

 

Eerst buurten

De hulp is vooral praktisch en concreet. Buurtzorg Jong werkt in een klein zelfsturend team waarin mensen met verschillende specialismen samenwerken. Annemieke de Klein (directeur van Buurtzorg Jong): 'We luisteren eerst heel goed naar de persoon. "Eerst buurten, dan zorgen", noemen we dat.'

Bron: www.varnws.nl

Foto: Anne-Paul RoukemaNaar homepageReacties op dit artikel:


- Nog geen reacties

Uw reactie, mening:
Vul het volgende veld niet in:
Naam:
Email:
Bericht:

Uw reactie is niet anoniem. Uw IP adres zal worden opgeslagen.