Vakblad voor sociaal professionals
en het sociaal domein

Strategisch adviseur 'Sterke Buurten' (32-36 uur Amsterdam)

Vind jij ook dat ‘wonen’ veel meer is dan alleen dak boven je hoofd, maar dat een sterke buurt net zo belangrijk is om goed te kunnen wonen? En wil jij er met ongeveer 500 collega’s aan bijdragen dat onze huurders in Amsterdam, Diemen, Zaanstad, Landsmeer en Purmerend in zo’n sterke buurt wonen? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Strategisch adviseur 'Sterke Buurten' (32-36 uur Amsterdam)


Hallo strategisch adviseur ‘Sterke Buurten’!

Woningstichting Rochdale is één van de grootste verhuurders van betaalbare huurwoningen in de Metropoolregio Amsterdam. Zo’n 80.000 mensen in 5 gemeenten worden dagelijks wakker in onze woningen. Wij willen dat onze bewoners zich veilig voelen in hun buurt, met een sterke sociale structuur waar mensen naar elkaar omzien en met de aanwezigheid van de juiste (zorg-) voorzieningen. Daar zetten wij ons dagelijks voor in.

We zijn op zoek naar een adviseur strategie, die zich vooral richt op het thema ‘sterke buurten’. Jij als nieuwe collega hebt een scherp oog voor de leefwereld van onze bewoners. Je bent iemand met een luisterend oor en oog voor de sociale uitdagingen die onze huurders en collega’s ervaren in de buurt en die samen met hen op zoek gaat naar oplossingen. Daarnaast heb jij het vermogen om die uitdagingen en oplossingen te agenderen binnen één van de langjarige integrale samenwerkingsverbanden met de gemeenten, zorg, welzijn en andere partners, zoals binnen het Masterplan Zuidoost, of het Pact Poelenburg-Peldersveld.

Jouw werkdag

Als strategisch adviseur ‘Sterke buurten’ bij Rochdale is geen dag hetzelfde. Op een willekeurige dag kan je ’s ochtends aanschuiven bij een overleg met zorgpartijen over de toewijzing van woningen aan kwetsbare jongeren in de buurt, ’s middags adviseer je collega’s over de huisvesting van een zorg en welzijnspunt en tussendoor stem je met onze bestuurder de inzet af voor een gemeentelijk bestuurlijk overleg over verbetering van de leefbaarheid.

Met een maatschappelijke drive en sterk analytisch vermogen breng je onderzoek, ideeën en ervaringen van huurders, collega’s en maatschappelijke partners samen en adviseer je het bestuur. Maar daarnaast heb je een belangrijke rol om collega’s van uitvoerende afdelingen te ondersteunen in hun werk. Je staat midden in de organisatie. En je legt verbindingen met ‘buiten’ zoals de huurdersvertegenwoordiging, gemeenten en andere partners, zodat we met z’n allen zo veel mogelijk kunnen betekenen voor de stad.

Je collega’s

Als adviseur ben je onderdeel van afdeling Strategie. Met een team van tien gedreven collega’s adviseren wij over de grote lijnen van Rochdale’s werk. Bijvoorbeeld over waar we welk type woningen bouwen, maar ook over hoe we onze woningen verduurzamen of op welke manier we kwetsbare huurders een plek geven in de buurt. We wisselen regelmatig van taken en onderwerpen, om van elkaar te leren en geïnspireerd te raken. Het team zal je helpen om je werk voor het thema ‘sterke buurten’ tot een succes te maken. En andersom kan je ook voor andere strategische thema’s worden ingezet.

Voor deze vacature heb je het volgende in huis:

  • Je hebt affiniteit met de diversiteit van onze bewoners en buurten;
  • je bent in staat om maatschappelijke trends, regelgeving en andere informatie die je ophaalt binnen en buiten onze organisatie te doorgronden en daarover te adviseren;
  • je bent een netwerker en een verbinder en je weet collega’s en partners te enthousiasmeren;
  • je beschikt over sensitiviteit en goede communicatieve vaardigheden;
  • je bent goed in het organiseren van processen en programma’s;
  • je bent reflectief en ontwikkelingsgericht;
  • je bent beschikbaar voor 32-36 uur per week;
  • je beschikt over HBO- of WO-werk en denkniveau.

Ervaring in de volkshuisvesting of met zorg of welzijn is een pré, maar geen must.

Werk samen voor de straat

Bij Rochdale werken zo’n 500 collega’s. We staan voor een mooie opgave en zijn ambitieus. Daarom zijn we als organisatie volop in beweging. Van onze medewerkers vraagt dat creativiteit, denk- én daadkracht. Tegelijkertijd is er veel ruimte voor initiatief en zijn er volop kansen jezelf te ontwikkelen terwijl je maatschappelijke impact maakt. In ons kantoor aan het Bos en Lommerplein heerst een open sfeer, we werken flexibel en vinden lol maken ook belangrijk.

Stap over de drempel

Ga bij ons aan de slag als adviseur Strategie. Samen met collega’s die net als jij trots zijn op de maatschappelijke rol die wij vervullen voor onze huurders. Je inzetten voor de buurt en een positieve bijdrage leveren aan een fijne leefomgeving voor bewoners geeft voldoening. Daarnaast is er veel ruimte voor je professionele ontwikkeling en krijg je op basis van 36 uur per week:

  • een salaris in schaal K van cao Woondiensten, een max. bruto maandsalaris van € 5.765,-;een adviseursrol waarin je veel kunt leren, van enthousiaste collega’s en door de ruimte die je krijgt;
  • een inspirerende en prettige werkplek in het stadsdeel Bos en Lommer;
  • flexibele werktijden en goede faciliteiten om vanuit huis te werken;
  • 25 vrije dagen per jaar en 8% vakantiegeld;
  • een reiskostenvergoeding van 100% voor ov of een reiskostentegemoetkoming voor de auto;
  • een eindejaarsgratificatie, afhankelijk van prestaties van de totale organisatie;
  • een bijdrage aan je pensioenpremie via Stichting Pensioenfonds Woningcorporaties (SPW);
  • een jaarlijks opleidingsbudget, waarmee je trainingen kunt volgen om jezelf te ontwikkelen.

En we hebben nog meer voor je in petto. Lees hier alles over ons vitaliteitsprogramma, waaronder onze stoelmassages, borrels, collectieve zorgverzekering en meer.

Lever jouw bijdrage en werk samen voor de straat met Rochdale!

Solliciteer uiterlijk woensdag 8 juni. De eerste gesprekken vinden plaats in de week van 20 juni. We zien jouw motivatie en cv graag verschijnen. Klik hier om te solliciteren!
 

Vragen? Pepijn Bakker, manager Strategie, is bereikbaar via 06-4060 8148.

Een online assessment en een basis financiele screening zijn onderdeel van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 
Trefwoorden: strategisch adviseur, fulltime, Amsterdam, Rochdale, woningcorporatie, zorg, welzijn, huisvesting, hbo, wo, ervaren, maatschappelijke trends, leefbaarheid, vacature



Naar homepage