Vakblad voor sociaal professionals
en het sociaal domein

Sociaalwerkorganisaties organiseerden kerstdiner

Op honderden plekken in het land organiseerden lokale sociaalwerkorganisaties vorige week kerstdiners voor mensen die eenzaam zijn of in armoede leven.
Sociaalwerkorganisaties organiseerden kerstdiner

Voor de bereiding van een driegangendiner werd weer gebruik gemaakt van ingrediënten die door Jumbo Supermarkten waren gedoneerd. Andere betrokken partners zijn het Ouderenfonds en De Zonnebloem.

17.500 mensen
Samen met hun vrijwilligers verzorgden de organisaties voor 17.500 mensen een feestelijke kerstmaaltijd en een gezellig samenzijn. Bovendien was dit een uitgelezen kans om in contact te komen met mensen die wel wat ondersteuning kunnen gebruiken en een langdurigere relatie met hen aan te gaan. Tijdens het kerstdiner ontstonden nieuwe vriendschappen en mensen weten ook daarna de weg naar het buurthuis en/of ondersteuning te vinden.

'Prachtig voorbeeld'
De lokale Jumbo Supermarkten leverden de producten. Lokale maatschappelijke organisaties organiseerden met vrijwilligers, onder wie soms ook Jumbomedewerkers, een Kerstfeest. Sociaal Werk Nederland spreekt van 'een prachtig voorbeeld van een succesvolle samenwerking tussen het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties waarbij lokale verbindingen ontstaan, en waarbij Jumbo als familiebedrijf haar sociale betrokkenheid toont.'
Foto: www.sociaalwerknederland.nl



Naar homepage