Vakbladvoor sociale professionals
en het sociale domein

Sociaal wijkteam Heusden op straat

Het is belangrijk dat het brede welzijnswerk haar gezicht op straat laat zien. Dit bleek in juni in Herpt en Heusden-vesting (foto). Volgens het Brabants Dagblad 'stoomde' het sociale wijkteam beide kernen door met haar mobiele kantoor.
Sociaal wijkteam Heusden op straat

 

In Herpt (700 inwoners) pal voor het dorpshuis konden bewoners zich laten informeren over de hulp en steun die ze van het wijkteam kunnen verwachten. Naast het sociaal wijkteam waren ook functionarissen van Bijeen, welzijnsorganisatie Contour de Twern, Woonveste en de wijkagenten aanwezig.

Willen weten wat leeft
'De bewoners kunnen zich laten informeren over leefbaarheid, jeugd, veiligheid, huisvesting en algemene voorzieningen. Maar wij willen ook weten wat er onder de bevolking leeft,' aldus sociaal werker Pieter Verhagen. Wil Fitters, inwoner van Herpt, zei: 'Het is erg zinning dat de verschillende deskundigen hun gezicht in Herpt laten zien. Als ik problemen heb of hulp zoek weet ik waar ik wezen moet.'

Koffiebar deed goede zaken
Vanuit Herpt wandelde het team naar Heusden-vesting (1500 inwoners). Daar werd nabij de Bromsluis het mobiele welzijnskantoor opnieuw geopend. De stoelen gingen naar buiten en de koffiebar deed goede zaken. Ook daar schoven verschillende Heusdenaren aan. 'Deze werkwijze is voor ons nieuw. Het is wenselijk om te weten wat er in Herpt en Heusden leeft. Ook draagt het bij tot een betere communicatie met de bevolking. Zeker voor herhaling vatbaar,' vertelt wijkagent Theo van Kester. Het mobiele home gaat alle kernen van de gemeente Heusden (43.000 inwoners) bezoeken.
Bron: Brabants DagbladNaar homepageReacties op dit artikel:


- Nog geen reacties

Uw reactie, mening:
Vul het volgende veld niet in:
Naam:
Email:
Bericht:

Uw reactie is niet anoniem. Uw IP adres zal worden opgeslagen.