Vakbladvoor sociale professionals
en het sociale domein

'Sleutels' voor nog betere jeugdhulp

Het 'Programma Professionalisering Jeugdhulp en Jeugdbescherming' heeft een groot aantal tips verzameld over jeugdhulp. Deze 'sleutels', zoals ze worden genoemd, kun je inzetten om met collega’s in gesprek te gaan over wat voor kinderen, jongeren en ouders belangrijk is in de hulpverlening.
'Sleutels' voor nog betere jeugdhulp


Een van de sleutels tot succes is het samen met kinderen, jongeren en ouders zoeken naar oplossingen voor de hulpvraag, en gezamenlijk daaraan bijdragen. Wat vraagt dat in de praktijk van jeugdhulpverleners en cliënten? Wat heb je (van elkaar) nodig om samen te komen tot een goede aanpak?

Adviezen
De sleutels zijn adviezen vanuit het perspectief van cliënten en professionals. Je kunt de sleutels inzetten om met collega’s in gesprek te gaan over wat voor kinderen, jongeren en ouders belangrijk is in de hulpverlening, en wat dat van jou vraagt als het gaat om bejegening, communicatie en houding. Zo kun je bijvoorbeeld samen met collega’s de filmpjes bekijken of met je team aan de slag gaan met de 'sleutel-kaartjes'.

Gewone taal
Het 'Programma Professionalisering Jeugdhulp en Jeugdbescherming' brengt waardevolle thema's rondom professionalisering onder de aandacht. De sleutels zijn te vinden op http://professionaliseringjeugdhulp.nl. Hier staan onder andere de volgende tips voor professionals:
* Laten we gewone taal gebruiken die iedereen begrijpt
* Benoem positieve ontwikkelingen die je ziet
* Zorg voor een leesbare rapportage
* Blijf vragen of er nog een klik is
Bron: http://professionaliseringjeugdhulp.nlNaar homepageReacties op dit artikel:


- Nog geen reacties

Uw reactie, mening:
Vul het volgende veld niet in:
Naam:
Email:
Bericht:

Uw reactie is niet anoniem. Uw IP adres zal worden opgeslagen.