Vakblad voor sociaal professionals
en het sociaal domein

Samenwerkende jeugdinspecties openen digitaal loket voor gemeenten

Sinds 1 januari 2015 is door de samenwerkende jeugdinspecties het (digitale) Inspectieloket Jeugd geopend waar gemeenten terecht kunnen met al hun vragen over het toezicht op de jeugdhulp, de jeugdbescherming en de jeugdreclassering.
Samenwerkende jeugdinspecties openen digitaal loket voor gemeenten
Per 1 januari 2015 zijn de gemeenten verantwoordelijk voor alle jeugdhulp. Het toezicht hierop berust bij met name de Inspectie Jeugdzorg (IJZ), de Inspectie Gezondheidszorg (IGZ) en de Inspectie Veiligheid en Justitie (IVenJ). Tussen gemeenten en inspecties zijn afspraken gemaakt over de onderlinge afstemming vanaf 1 januari 2015. Een van die afspraken betrof de oprichting van een Inspectieloket Jeugd voor gemeenten.
 
 
Het digitale Inspectieloket Jeugd voor gemeenten is een gezamenlijk project van de samenwerkende jeugdinspecties (naast de drie eerder genoemde inspecties zijn dat de Inspectie van het Onderwijs (IvhO) en de Inspectie SZW (ISZW).
Gemeenten kunnen zich tot het loket wenden met al hun vragen over het toezicht op jeugd. Ook kunnen zij er nieuwe aanbieders van zorg aanmelden en informatie over het toezicht op jeugd vinden. 
 
 
Bron: Inspectie Jeugdzorg


Naar homepage



Relevante categorieën: