Vakblad voor sociaal professionals
en het sociaal domein

ReAAL moet zelfredzaamheid senioren vergroten

De Europese Commissie gaat de zelfredzaamheid van senioren vergroten met het e-healthproject ReAAL. Het helpt ouderen en hun naasten om veiligheid, gezondheid en welzijn thuis te bevorderen. Nederland start in Rotterdam, onder minimaal 1700 burgers.
ReAAL moet zelfredzaamheid senioren vergroten

ReAAL stimuleert de inzet van slimme applicatiesdie de afstand tussen cliënt en zorgverlener verkleinen. Ze doen dat door middel van online gedeelde informatie en door de communicatie tussen cliënt en zorgverlener te vereenvoudigen.

 

800 gebruikers

Het ReAAL-project loopt in zeven Europese landen en eindigt in 2016. Inmiddels zijn 800 gebruikers in Nederland actief binnen het project. Er worden meerdere toepassingen uitgerold door verschillende leveranciers met diverse functionaliteiten. Het gaat onder meer om MiBida – beeldcommunicatie voor ouderen met als doel lokale communities te laten ontstaan, waardoor de leefbaarheid, het wooncomfort en het gevoel van veiligheid in deze omgeving wordt verhoogd.

 

Smartwatch

Een andere functionaliteit is Medicine Men – medicatiemanagement via smartwatchtechnologie. Met de toepassing 'Emma' ontvangen gebruikers meldingen via een smartwatch medicatie-alarm of geven ze met één druk op een knop aan hoe zij zich voelen.

Stichting RijnmondNet/Zorgportaal Rijnmond heeft de leiding over het project ReAAL.

Bron: skipr.nl



Naar homepage