Vakblad voor sociaal professionals
en het sociaal domein

Organisaties strijden deze week tegen eenzaamheid

Bijna 40 procent van de Nederlanders voelt zich wel eens alleen. Daarom heet deze week De Week tegen de Eenzaamheid. Verschillende organisaties bedenken initiatieven om eenzaamheid tegen te gaan.
Organisaties strijden deze week tegen eenzaamheid

Eenzaamheid wordt vaak gekenmerkt door frustraties, verdriet en gemis aan verbondenheid en komt voor in alle lagen van de bevolking. Veel mensen vinden het moeilijk te erkennen dat ze zich alleen voelen. Om dit taboe te doorbreken, heet de week van 25 september tot en met 4 oktober De Week tegen Eenzaamheid.

Er zijn meerdere organisaties die iets speciaals doen. Zo biedt Therapieland tijdelijk het online behandelprogramma Eenzaamheid gratis aan. Door middel van filmpjes, opdrachten en vragenlijsten worden verkeerde overtuigingen aangepakt en mensen uitgedaagd om initiatief te nemen. Op die manier krijgen ze inzicht in hun situatie en mogelijke oplossingen en doorbreken ze de negatieve spiraal.
 

Daarnaast kun je via Hallmark deze week een gratis kaartje sturen. En overal in het land zetten organisaties, bedrijven en individuen grote eettafels klaar waar je aan kunt schuiven. Dit initiatief heet ‘De Langste Eettafel van Nederland’.

 

Op samentegeneenzaamheid.nl vind je meer informatie over alle initiatieven.

 

Lees ook: Mensen die zorg krijgen vaker eenzaam.



Naar homepage



Relevante categorieën: