Vakblad voor sociaal professionals
en het sociaal domein

NJI lanceert dossier 'Effectieve jeugdhulp'

Wanneer weet je of jeugdhulp effectief is? Hoe controleer je dat? Wat levert het op? Hierover gaat het nieuwe dossier Effectieve jeugdhulp van het Nederlands Jeugdinstituut.
NJI lanceert dossier 'Effectieve jeugdhulp'

Beleidsmakers bij een gemeente, managers van een organisatie voor jeugd- en opvoedhulp en jeugdprofessionals die dagelijks op een groep staan: allemaal streven ze naar effectieve jeugdhulp. Hulp die ertoe leidt dat kinderen en jongeren zich zo goed mogelijk ontwikkelen, dat opvoeders beschikken over voldoende opvoedingsvaardigheden en dat opgroei- en opvoedproblemen afnemen.

Effectieve professional
Volgens het Nederlands Jeugdistituut (NJI) weten effectieve professionals wat werkt, doen ze wat werkt, meten ze resultaten en verbeteren ze de hulp als die resultaten achterblijven. Het dossier bevat volop informatie om professionals hierbij te ondersteunen; denk aan kennis over algemeen en specifiek werkzame factoren of kennis over methodisch werken met instrumenten.

Effectieve organisatie
Een effectieve organisatie zorgt ervoor dat professionals effectieve jeugdhulp inzetten en meet en verbetert voortdurend de resultaten. Daarbij streeft zij naar de beste zorg tegen de laagste kosten. Daarom bevat het dossier kennis over effectieve interventies en informatie over kosteneffectiviteit.

Op de hoogte blijven?
Benut de beschikbare kennis over wat werkt, dat is de boodschap van het dossier Effectieve jeugdhulp van het Nederlands Jeugdinstituut. Die kennis blijft up-to-date vanuit wetenschap, praktijk en voorkeuren van cliënten, de drie bronnen van ‘evidence-based werken’. Kijk op www.nji.nl/effectieve-jeugdhulp.

Bron: www.nji.nl



Naar homepage