Vakblad voor sociaal professionals
en het sociaal domein

Nieuwe website over online gokken

Op de onlangs gelanceerde website www.gokkeninfo.nl vinden spelers, hun naasten en professionals informatie over de risico’s van het spelen van kansspelen, tips om die risico’s te verkleinen en adressen voor professionele hulp. De site wordt gelanceerd als voorbereiding op de regulering van gokken via internet in 2017.
Nieuwe website over online gokken

Op dit moment is het aanbieden en spelen van online kansspelen nog illegaal in Nederland, maar naar verwachting komt daar medio 2017 een einde aan. Als de nieuwe wet op de kansspelen door de Eerste Kamer komt, kunnen kansspelaanbieders een vergunning aanvragen om online kansspelen aan te bieden aan de Nederlandse spelersmarkt. Zij mogen dan ook reclame maken voor hun spellen.

Verslaving voorkomen
Om het aantal kansspelverslaafden ook na de wetswijziging laag te houden, lanceren het netwerk van verslavingszorginstellingen (verenigd in de stichting Resultaten Scoren) en het Trimbos-instituut samen www.gokkeninfo.nl. De website is onderdeel van een pakket van maatregelen die de overheid inzet om te voorkomen dat gokverslaving gaat toenemen.

Tweeduizend mensen
Jaarlijks zoeken ruim tweeeduizend mensen hulp bij de verslavingszorg voor een gokprobleem. Mannen van middelbare leeftijd zijn daarbij in de meerderheid, en een groot deel heeft naast het gokken andere (psychische) problemen. Hoewel het aantal hulpzoekenden voor gokken al jaren dalende is, groeit het aandeel (jonge) mensen dat problemen ervaart met online gokken.

Gokkeninfo.nl
De website is bedoeld voor spelers, hun naasten en professionals. Op de website staan tips om het speelgedrag in de hand te houden, een zelftest en adressen waar hulp en advies kan worden ingewonnen. Voor naasten en professionals wordt aangegeven hoe ze problematisch gokken kunnen herkennen, wat ze als naaste of professional kunnen doen en hoe ze het gesprek kunnen aangaan met een problematische gokker.

Bron: www.trimbos.nl



Naar homepage