Vakblad voor sociaal professionals
en het sociaal domein

Nieuwe speler op datingmarkt gehandicaptenzorg

Via het nieuwe dating- en bemiddelingsbureau Verliefd!!! matchen en begeleiden initiatiefnemers Monique Kooij en Susan Valstar mensen met een licht verstandelijke beperking bij vriendschap en liefde. Als woonbegeleiders zien zij dat er op dat gebied nog te weinig ondersteuning is voor de doelgroep.
Nieuwe speler op datingmarkt gehandicaptenzorg

‘Relatievorming is een onderbelicht onderwerp’, vindt Susan Valstar. Ze werkt ruim twintig jaar in de zorg en zegt daar vaak te zien dat mensen met een verstandelijke beperking tussen wal en schip vallen als het om vriendschap en liefde gaat. ‘Er wordt van alles geregeld op het gebied van wonen, werken en vrije tijd. Vriendschap of liefde daarentegen, wordt vaak niet gestimuleerd door familie of begeleiders.’ De oorzaak ligt volgens Valstar in de angst voor ongelijkwaardige relaties, huwelijken en zwangerschap.

 

Op gang helpen

Verliefd!!! is niet de eerste die in dat gat springt. Sites als Vrienden voor het leven en MEE dating gingen hen voor. Valstar: ‘Wij blinken uit in veiligheid en ondersteuning. Al in het eerste, telefonische gesprek dat we met een cliënt hebben, stellen we mensen op hun gemak en nemen ze heel serieus. Vervolgens nemen we alle tijd voor het kennismakingsgesprek en zijn we tijdens de eerste date van een koppel aanwezig om het gesprek op gang te helpen. Ook bereiden we  het stel voor op iedere date die ze samen hebben en bespreken die aansluitend ook na.’ Verliefd!!! werkt samen met de cliënt en de ouders of begeleiders. Valstar is van mening dat hun aanpak van openheid en vertrouwen in de begeleiding de slagingskans van de relatie vergroot.

 

Persoonlijk contact

Door het veelvuldige contact krijgen mensen het gevoel echt gehoord te worden, vindt Valstar. ‘Door onze jarenlange ervaring in het werken met mensen die een beperking hebben, weten we hoe mensen aangesproken willen worden.’ Verliefd!!! legt aan de startende man of vrouw uit dat ze zorgvuldig met hun veiligheid en privacy omgaan. Daarom zijn profielen niet zichtbaar en is de kennismaking persoonlijk. ‘We horen dat mensen dat erg waarderen’, aldus Valstar.

 

Daten via Verliefd!!! kan vanaf 150 euro. Daarbij is het kennismakingsgesprek, matching, voorbereiding, begeleiding en nazorg bij de eerste date inbegrepen.

 

 

www.verliefd-lvg.nl

 

Eerder nieuws over dit onderwerp:

Nieuwe ontmoetingssite voor mensen met beperking

Datingsite voor mensen met lichte beperking



Naar homepage



Relevante categorieën:

LVG |