Vakblad voor sociaal professionals
en het sociaal domein

MEE Nederland wordt MEE NL

MEE Nederland wil vanaf 1 januari 2016 verder als MEE NL, een coƶperatieve vereniging van de MEE-organisaties. De komende weken wordt dit voornemen binnen de MEE-organisaties voorgelegd aan de raden van toezicht, ondernemingsraden en cliƫntenraden.
MEE Nederland wordt MEE NL

'De samenwerkingspartners, MEE-organisaties en MEE Nederland ervaren in de praktijk de grote waarde en kracht van de onderlinge verbinding en de unieke expertise voor mensen met een beperking,' aldus MEE Nederland in een persbericht. Het bestuur van MEE Nederland heeft daarom voorgesteld om tijdens de ledenvergadering van 17 juni te besluiten MEE Nederland te transformeren tot MEE NL.

 

Verschillen vergroot

De decentralisatie van de cliëntondersteuning en de transformaties in het sociaal domein vragen om een nieuwe aanpak voor het landelijk in de markt blijven zetten van onze ondersteuning aan mensen met een beperking. Deze ontwikkelingen maken dat de verschillen tussen de leden van MEE vergroot zijn. Tegelijkertijd blijkt er een grote behoefte aan een stevige borging van de expertise van MEE, die vraaggericht en slagvaardig kan worden aangeboden. De MEE-organisaties vinden dat zij elkaar daarvoor onverminderd nodig hebben, ook om die expertise overal in ons land beschikbaar te blijven stellen. De leden willen daarom in een nieuw landelijk verband vanuit een gezamenlijke missie blijven samenwerken.

 

Gedeelde missie

‘MEE maakt meedoen mogelijk’, luidt deze gedeelde missie van de MEE-organisaties. Vanuit deze missie gaat de coöperatieve vereniging voor haar leden maatschappelijk ondernemen en samenwerken met overheden, publieke organisaties en private partijen. Als collectief van MEE-organisaties bevordert MEE NL zelfredzaamheid en participatie voor kwetsbare burgers en in het bijzonder mensen met een beperking. 

 

Landelijk dekkend netwerk

MEE NL heeft als coöperatieve vereniging een maatschappelijke, not-for-profit doelstelling. MEE NL richt zich onder andere op (arbeids)participatie, sport en bewegen, training en scholing en cliëntondersteuning in de Wet langdurige zorg. Dankzij haar landelijk dekkend netwerk kan MEE NL (landelijke) organisaties van dienst zijn bij de uitvoering van beleid en projecten of het aanbieden van diensten voor mensen met een beperking. De omzetting van MEE Nederland in MEE NL borgt de continuïteit van bestaande opdrachten en samenwerkingsrelaties, zoals ‘Grenzeloos Actief’, het nieuwe gehandicaptensportprogramma waarin MEE participeert. De expertise, relaties, mensen en middelen van MEE Nederland vormen het ‘startkapitaal’. In samenwerking met de beroepsvereniging BCMB draagt MEE NL bij aan het borgen en verder ontwikkelen van de specifieke MEE-expertise. 

Bron: www.mee.nl



Naar homepage