Vakbladvoor sociale professionals
en het sociale domein

Landelijk opleidingsdocument Sociaal Werk

Deze maand wordt het Landelijk Opleidingsdocument Sociaal werk gepresenteerd: een beschrijving van de generieke kwalificaties en -basiskennis waarover iedere afgestudeerde beschikt.
Landelijk opleidingsdocument Sociaal Werk

De bacheloropleiding Social Work mondt uit in drie verschillende profielen die ook in dit document worden beschreven: sociaal werk – welzijn en samenleving, sociaal werk – zorg en sociaal werk - jeugd. Een deel van de hogescholen handhaaftde bacheloropleiding Pedagogiek als zelfstandige opleiding. Deze mondt uit in het profiel  sociaal werk – jeugd.  
Dit Landelijk opleidingsdocument sociaal werk vormt voor alle Nederlandse hogescholen het formele inhoudelijke referentiepunt bij de inrichting van hun curriculum van de bacheloropleiding Social Work of bacheloropleiding Pedagogiek. Dat biedt duidelijkheid over de generieke basis (kennis en kwalificaties sociaal werk), waarover iedere afgestudeerde
beschikt en over de profielspecifieke bagage waarmee zij zijn toegerust. Het opleidingsdocument biedt hogescholen ook ruimte voor specifieke invulling en inkleuring.
Elke hogeschool zal de generieke basis en profielen in lijn kunnen brengen met de eigen profilering en toe kunnen snijden op specifieke kenmerken van de beroepspraktijk en de wensen van partners in de eigen regio.
 

Bestelwebsite: via de uitgeverijNaar homepageReacties op dit artikel:


- Nog geen reacties

Uw reactie, mening:
Vul het volgende veld niet in:
Naam:
Email:
Bericht:

Uw reactie is niet anoniem. Uw IP adres zal worden opgeslagen.