Vakblad voor sociaal professionals
en het sociaal domein

Extra zorgambtenaren in Eindhoven

De gemeente Eindhoven gaat miljoenen euro’s extra uitgeven om grip te krijgen op Jeugdzorg en de Wmo. Dat geld gaat naar nieuwe ambtenaren, zowel tijdelijke als vaste krachten.
Extra zorgambtenaren in Eindhoven

 

Voor 2018 en 2019 wordt 1,25 miljoen extra uitgetrokken voor extra werving en inhuur. Daarnaast maakt Eindhoven 2,5 miljoen euro vrij voor ambtenaren die op meerdere terreinen actief zullen zijn. Daardoor kan de gemeente niet bezuinigen op huisvesting, wat ze oorspronkelijk van plan was.

51 procent groei
In Eindhoven is de jeugdzorg in de afgelopen vier jaar met 51 procent gegroeid en de Wmo-zorg met een kwart. Tegelijkertijd heeft de gemeente een rigoureuze reorganisatie doorgevoerd, waardoor honderden functies zijn wegbezuinigd, met name in het sociaal domein. Dat leidde onder andere tot onderbezetting op de afdeling inkoop.

Indicaties volgen
Met extra capaciteit hoopt Eindhoven snel een sluitend systeem te hebben waarin indicaties door het samenwerkingsverband WIJEindhoven (en andere verwijzers, facturen en uitbetalingen) elke maand kunnen worden gevolgd.
Bron: Eindhovens Dagblad



Naar homepage