Vakblad voor sociaal professionals
en het sociaal domein

Depressieve man laat zich niet snel behandelen

Bijna één op de tien mannen heeft last van depressie of angst, maar laat zich niet behandelen. Dat blijkt uit onderzoek van het National Center for Health Statistics (NCHS).
Depressieve man laat zich niet snel behandelen

Mannen en vrouwen ervaren psychische klachten anders. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat vrouwen meer kans hebben de diagnose angst en depressie te krijgen, terwijl mannen meer kans hebben op drugsmisbruik en de diagnose antisociaal.

 

Niet behandelen

Dat wil niet zeggen dat de mannen nooit worstelen met angst en depressie. Maar volgens een nieuw onderzoek van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) laten mannen die worstelen met deze aandoeningen zich niet vaak behandelen.

 

Negen procent

Onderzoekers van het National Center for Health Statistics (NCHS) beoordeelden eerdere onderzoekgegevens onder 21.000 mannen in de leeftijd tussen 18 en 44 jaar. Uit deze gegevens blijkt dat bijna negen procent van de mannen in de VS dagelijkse gevoelens van depressie of angst melden.

 

Mannelijkheid

Maar slechts vier op de tien mannen met deze klachten namen medicatie of spraken met een professionele hulpverlener. Ideeën over mannelijkheid,  het stigma op psychische ziekten en het ontbreken van een ziektekostenverzekering zorgen ervoor dat mannen die lijden aan angst of depressie zich niet laten behandelen.

Bron: www.nodea.nl



Naar homepage