Vakblad voor sociaal professionals
en het sociaal domein

Congres Participatie en Herstel

In dit congres komen belangrijke ontwikkelingen, innovaties en trends op het gebied van herstel, herstelondersteunende zorg en participatie aan bod. Er wordt stil gestaan bij de samenwerking met ervaringsdeskundigen in zorg en welzijn en hun groeiende rol. Daarnaast is er aandacht voor de stand van zaken met betrekking tot participatie van mensen met psychiatrische kwetsbaarheid in de samenleving. Naast positieve ontwikkelingen zijn er ook zorgen, omdat meedoen en meetellen niet altijd eenvoudig is.
Congres Participatie en Herstel

De transitie vraagt om radicaal andere manieren van werken en samenwerken voor tal van partijen. Zo wordt specifiek ingegaan op beschermd thuis, de toekomst voor beschermd wonen en participatie en herstel in het wijkgericht werken.
In de deelsessies wordt aandacht besteed aan goede praktijken waarin de gewenste innovaties concreet vorm krijgen. Zoals samenwerken met naastbetrokkenen, werken aan arbeidsparticipatie, de samenwerking met wijkteams, nieuwe wegen voor ggz en maatschappelijke opvang, eigen kracht en eigen regie, herstelassessment, triadisch denken en werken bij EPA en activeren van mensen in de marge.  

Met dit congres, dat plaatsvindt op 17 november in de Meervaart, wordt u bijgepraat over nieuwe ontwikkelingen, initiatieven, praktische dilemma’s en nieuwe mogelijkheden op vele plekken in het land. Een dag vol kennis, ervaring en inspiratie die u niet mag missen!

Meer informatie... 



Naar homepage