Vakblad voor sociaal professionals
en het sociaal domein

Campagne tegen zomereenzaamheid

Zaterdag 6 juni start in Rotterdam de landelijke campagne van Coalitie Erbij ‘Wie nodig jij uit deze zomer?’ De aftrap wordt verricht door Babette van Veen (ambassadeur Coalitie Erbij) en Hugo de Jonge (Rotterdamse wethouder onderwijs, jeugd en zorg).
Campagne tegen zomereenzaamheid

Met de campagne vestigt Coalitie Erbij als landelijk samenwerkingsverband tegen eenzaamheid de aandacht op ‘zomereenzaamheid’. De coalitie, die jaarlijks al de Week tegen Eenzaamheid organiseert, wil ook de rest van het jaar meer aandacht vragen voor eenzaamheid. ‘Veel mensen kijken uit naar de zomervakantie, maar andere zien er als een berg tegenop. Want juist in de zomer, als activiteiten en vrijwilligerswerk vaak stilliggen, stijgt het risico op eenzaamheid voor mensen met weinig contacten,’ aldus Arie Ouwerkerk, directeur Coalitie Erbij.

 

Rotterdam

Rotterdam is onlangs gestart met een grootse campagne om Rotterdammers op te roepen meer naar elkaar om te kijken. Wethouder Hugo de Jonge: ‘Een kwart van de ouderen heeft in Rotterdam niemand om op terug te vallen. Dat baart ons zorgen. Meer omzien naar elkaar moet weer normaal worden in Rotterdam.’

De zomercampagne roept mensen op om van toeschouwer van eenzaamheid, aanpakker te worden. Dat kan door in de zomer iemand die zich af en toe eenzaam voelt of weinig de deur uit komt, uit te nodigen om samen iets te ondernemen of weer eens bij te praten door het sturen van een kaartje.

 

Ansichtkaart

Op 6 juni, bij de aftrap vcan de campagne, kunnen voorbijgangers bij de nieuwe Markthal in Rotterdam hun handtekening zetten op een megagrote ansichtkaart. Hiermee beloven ze zich in te zetten tegen zomereenzaamheid, door iets te ondernemen of door bij te praten met iemand die zich af en toe eenzaam voelt.

Bron: www.samentegeneenzaamheid.nl



Naar homepage