Vakblad voor sociaal professionals
en het sociaal domein

Agenda

Studiedag Meisjes in de Zorg & Hulpverlening

Datum:14 december, 2017
Locatie:Baarn
Website:http://www.saha-communicatie.nl/meisjesprogr.html
Beschrijving:Bij 35-50% van de meisjes met ADHD wordt de ADHD niet herkend ~ Meisjes krijgen vaak pas de diagnose autisme spectrum stoornis als ze in beeld zijn voor allerlei andere problemen ~ Residentiële zorg is vooral gebaseerd op behandelmodellen voor jongens.

Bij zorg en hulpverlening is het van belang om sekseverschillen te (h)erkennen, zo blijkt uit een aantal recente berichten en onderzoeken.
Meisjes verwerken emoties en ervaringen anders dan jongens, trekken vaak minder de aandacht door hun gedrag en zijn beter in het verbergen van problemen. Daardoor kunnen we diagnoses missen en blijft adequate hulp (te lang) uit.
Een tweede aspect om rekening mee te houden is dat signaleringslijsten en protocollen van oudsher zijn gebaseerd op gedrag/gedragskenmerken van jongens; het is maar de vraag of behandelingen aansluiten bij de behoeften van meisjes en hen de beste kansen bieden voor de toekomst.

Redenen voor SaHa Communicatie om deze interactieve en inspirerende studiedag over zorg en hulpverlening aan meisjes te organiseren!


« Ga terug